torstai 25. syyskuuta 2014

Mummun tuunattu kesäkurpitsakeitto

En tiedä mikä ajaa haalimaan uusia harrastuksia.
Meidän perheelle ruoka on kuitenkin niin olennainen asia sekä työssä että kotona että johan tälle täytyy vähän harrasteaikaakin suoda:)

Kauppias ei ole kokki, ja kokkaaminen on minulle kokeilua. Tämä tulkoon heti selväksi. Keittiössä pitää olla tilaa tehdä, pilkkuja ei viilata, apukokeilla pitää olla selkeät tehtävänannot (lähinnä pöydän kattaus ja siivoaminen) ja mielellään lopputulokselle suodaan edes hymy - jos kehumaan ei kehtaa.
Ja jos oikein onnistaa - kokki saa lasin punaviiniä jota nautiskellessaan voi ihailla tulevaa tuotosta...

Näillä eväin meinasin kirjata ylös meidän perhettä koskettavia, ruokaan liittyviä asioita.
Ihan vaikka vain muistoksi.


Meillä on koko alkuviikko syöty miehen valmistamaa HIRVENPAISTIA. Isän metsästämää Tuusniemen  luomuhirveä. Täydellistä ruokaa näin "yllätys-syksynä". Keho huutaa lämmintä ja tuhtia ruokaa.

Tuusniemeltä tuodut jättimäiset kesäkurpitsat huusivat myös pöytään, joten niistä väsäsin kelpo keiton näin torstaille.

KESÄKURPITSAKEITTO
Kuullota oliiviöljyssä kuorittu ja paloiteltu kesäkurpitsa, pari porkkanaa, pari perunaa, sipuli ja muutama valkosipulin kynsi ja yrttejä valintasi mukaan.
Lisää sopivasti vettä ja kasvisliemikuutio. Keitä kypsäksi.
Ota nestettä sivuun ja soseuta sauvasekoittimella, tarkista maku ja lisää tarvittaessa keitinlientä.
Nosta takaisin liedelle ja lisää reippaasti Koskenlaskijan voimakasta sulatejuustoa.
Ei pöllömpää.






1 kommentti:

  1. Pitää kokeilla tätä! Olen keittojen suuri ystävä, mutta kurpitsakeittoa en ole vielä kokeillut.

    VastaaPoista