sunnuntai 28. syyskuuta 2014

Sunnuntai - koko päivä aikaa herkuttelulle!

Ihana päivä tämä sunnuntai.
Erityisesti sellainen sunnuntai jolloin ei ole mihinkään kiire. Tiedäthän.



Valmistin itselleni lounaaksi ja osalle perheestä myöhäiseksi aamupalaksi munakkaan, johon sain tungettua loput viikolla syödystä hirvenpaistista ja loput kesäkurpitsasta. Mikään ei ole vastenmielisempää kuin ruoan pois heittäminen ja meillä onkin perhe tottunut siihen että samaa sapuskaa saa yleensä koko viikon. Se on vain eri vaatteisiin puettu. Siispä myös maistuu erilaiselta. Uskon minä.
Munakas kelpasi, nälkä auttaa epätoivoista kokkia.



Päivän paras päätös oli lähteä  metsäretkelle hyvän ystävän - Tiinan - kanssa!
Häpeäkseni myönnän että kävin ensivierailulla Keskuspuistossa (tosin Tiinakin taisi olla siellä ensimmäistä kertaa). Metsää kuitenkin haettiin ja metsää löydettiin!


 Olen vakuuttunut metsän stressitasoa alentavasta vaikutuksesta - samoin kuin metsässä tai ylipäätään ulkona syötävän ruoan parantavasta vaikutuksesta. Eikä tarvitse olla niin kummallista ruokaa. Meilläkin  oli mukana - mitäpäs muuta kuin - meidän perjantaista pizzaa ja toki Tiinan tuomia makupaloja ja ihania omenoita. Ja kahvit termarista. Eipä muuta tarvittu.





Illan suunnitelmiin kuului taas kokeilla uusimmasta Gloria -lehdestä Sikke Sumarin paljastaman Tony´s Delin, aikanaan suosituimman annoksen,  Fiori di pasta gratinate ohje. Ja kävihän siinä taas niinkuin aina - reseptiä piti muuttaa hiukan, koska osan raaka-aineista olin tietenkin unohtanut hankkia. Vaan eipä hätää, hätä keinot keksii. Tähän sanontaan olen oppinut luottamaan.

Tässä ohjetta:

FIORI DI PASTA GRATINATE
(4 annosta)
4 tuorepasta-lasagnelevyä (Niin, näitähän en tietenkään ollut hankkinut, mutta onneksi kaapista löytyi ihan normi lasagne-levyjä jotka "tein taipuisiksi" keittämällä niitä hetken. Toimi.)

RICOTTA PARMANKINKKUTÄYTE
500 g ricottajuustoa
1 tl samba oelek -chilitahnaa (myöskin tämä unohtui kauppaan, pistin sekaan vihreää chilitahnaa.)
suolaa ja pippuria
150 g keitettyä tai pakastettua pinaattia hienonnettuna (pinaattia oli vain kourallinen joten pistin sekaan vuonankaalia = saman värinen vihannes. Toimi.)
10-16 siivua parmankinkkua ja saman verran provolonejuustoa tai mietoa goudaa (pistin goudaa)

TOMAATTIKASTIKE
3 porkkanaa
1 iso sipuli (mies ei ollut kotona, joten patistin tyttären lähikauppaan hakemaan sipulin!)
1 sellerinvarsi
1/2 dl öljyä
4 tlk tomaattimurskaa (nyt vasta huomaan että tässä sanotaan 4 (neljä) tölkkiä!!! - pistin vain yhden. Ei haitannut. Miksiköhän?
nippu basilikaa
1 valkosipulinkynsi (pistin kolme)
suolaa ja mustapippuria

JUUSTOKASTIKE
200 g mascarponejuustoa
2-3 dl vispikermaa (pistin siis purkillisen kuohukermaa)
1/2 dl kuivaa valkoviiniä
suolaa ja pippuria

PÄÄLLE 
parmesaania
sileälehtistä persiljaa (nyt olin muistanut ostaa persiljaa, laitoin sitten kuitenkin automaattisesti  päälle basilikaa, miksi en lue ohjetta kunnolla?)

* Aloita täytteestä. Sekoita kaikki täytteen aineet parmankinkkua ja provolonejuustoa lukuunottamatta. Tarista maku!




* Levitä tahna pastalevyille, päälle parmankinkku ja juusto. Rullaa kiinni, kääri kelmuun ja anna vetäytyä viileässä tunnin verran. (Nämä itse taipuisiksi tuunatut levyt vähän halkeilivat, mutta eihän sitä lopputuloksesta kukaan olisi osannut kertoa...)





* Pilko juurekset ja freesaa öljyssä, lisää tomaattimurska ja kypsennä vartti. Anna hautua 30 min ja lisää basilika. Suola ja pippuri.
* Sekoita juustokastike kattilassa keskilämmössä mascarponesta, kermasta ja valkoviinistä. Älä kiehuta. 
* Leikkaa kääröistä n. 4 cm korkuisia "torneja". Lado tornit vuokaan ja kaada päälle juustokastike. Vartiksi uuniin 180 asteeseen ja sitten tomaattikastike (pistin muuten koko tomaattikastikkeen sauvasekoittimella sileäksi, lähinnä siksi että JOS tätä jää huomiseksi, mies ei tiedä syövänsä sipulia.) päälle. Kypsennä vielä uunissa, mieluiten grillivastuksen alla, kunnes paistos on kypsä ja kaunis! Päälle parmesaania ja sitä sileälehtistä persiljaa. Mun kokemuksen mukaan basilikakin käy;)




Täydellistä sanon minä. Ja niin vakuttivat tyttäretkin. En ihmettele miksi tämä on ollut ravintolan suosikkiannos! Varmaan pääsisi suosikiksi myös mun versiolla;) Kokeile ihmeessä!!!!

                          



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti