sunnuntai 5. lokakuuta 2014

Jaa siiville vai...?

Kun tamperelaisten kanssa lähtee viettämään viikonloppua, yksi asia ruoan suhteen on varmaa. Nimittäin se että jossakin vaiheessa viikonloppua on saatava Kanansiipiä. 

Jokaisen tamperelaisen on jossain vaiheessa elämäänsä tehtävä se tärkeä päätös ja valinta siitä onko The One and Only  Kanansiipipaikka Siipiweikot vai "se toinen". Vähän samanlainen valinta kuin aikanaan se että kannattiko Tapparaa vai Ilvestä.  Molempia siis ei voi valita. Meidän valintamme oli ja on edelleen Siipiweikot:)

Asioimme Tampereella asuessamme Siipiweikoissa niin usein, että oletimme kuuluneemme "kantiksiin". Vähän pidemmän korren vetää kyllä ystäväpariskuntamme,  jonka ei enää edes tarvitse luetella tilaustaan siellä asioidessaan....tai tilausta puhelimella tehdessään...riittää kun kertoo että "Maarit tässä moro!".



Mikäli tamperelainen ei saa kuskattua mökilleen siipiä valmiina Siipiweikoista (nykään saa oikein tuommoisen kätevän kassin kera), tamperelainen tuunaa siivet itse.



ITSE TUUNATUT SIIVET

* Laita kanansiivet (myydään lihatiskeillä irtona, pakasteena tai sitten ihan teollisuuden pakkaamia, mielellään maustamattomia) uunivuokaan ja kypsennä
* Kaada kypsien siipien joukkoon Siipiveikkojen HOT WINGS -kastiketta (myydään hyvin varustetuissa ruokakaupoissa)
* Tarjoa sinihomejuusto -dipin (kermaviiliä ja sinihomejuustoa) sekä porkkanaviipaleiden kanssa. Myös kurrkua voi tarjota.
* Ja ihan viralliseen annokseen kuuluu myös sellerinvarret!
* Kyytipojaksi olut (mieluiten Karhu). 

Itse tuunatut eivät ole IHAN yhtä hyviä kuin paikanpäällä nautitut, mutta varsin mainioita näistä tulee näinkin. Ei ole vaikea tuunaus, mutta olennaista on tämä kastike. Sitä et voi vaihtaa tai korvata millään muulla kastikkeella. Et millään.



Eikä näiden siipien kanssa sitten mitään muuta tarvita. Huolehdit vain että siipiä on paljon ja tarpeeksi. Samoin kuin olutta. Onnistunut ilta on kokolailla taattu. Tamperelaisen ruokahuolto on helpohko hoitaa. 
Seuraavaksi illaksi voi hyvällä omallatunnolla varata vaikka sitä mustaamakkaraa...

2 kommenttia:

  1. Kyllä mekin olemme täällä Tampereella oppineet siipiä syömään! Tuota Siipiveikkojen omaa kastiketta en tiennytkään, kiitos vinkistä. Täytyy etsiä se seuraavaa kertaa varten...

    VastaaPoista
  2. Onneksi Siivet ovat "levinneet" myös tänne etelään...Helsingissäkin on muutama paikka josta saa näitä "oikeita ja aitoja"! Mutta se on sanottava että ei ne koskaan IHAN samoilta maistu kuin Tampereen Siipiweikoissa...mutta niinhän se taitaa olla että kalakukkokin on parasta Kuopiossa ja Kropsu Kurikassa....

    VastaaPoista