keskiviikko 1. lokakuuta 2014

Siemeniä suupalaksi, pähkinöitä purtavaksi...

Syksy saa nälkäiseksi.
Tai semmoiseksi kuitenkin, että koko ajan tekee mieli napostella jotakin. Näykkiä mennessä ja haukata palatessa.  Ei syödä koko juustoa, palasen vain. Tai ei koko levyllistä Sinistä, pari riviä vain. Ei toki pullollista, lasillisen vain. Ei siis paljon. Kerrallaan.



Tänään päätin palata "siemeniä suupalaksi, pähkinöitä purtavaksi" -ohjelmaan.
Ladoin esille kipollisia erilaisia siemeniä ja pähkinöitä. Kuivattuja, maustettuja, sekoituksia ja yhden jossa oli kyllä mukana myös vähän (todella vähän) suklaata. Ja näitä kippoja  olen nyt sijoitellut ympäri asuntoa, niin että varmasti kohtaan mennessä ja ihan varmasti myös palatessa.

Parhaita ovat PAAHDETUT AURINGONKUKANSIEMENET:

* Lado uunipellille, leivinpaperin päälle,  kuorittuja auringonkukansiemeniä semmoinen kevyt kerros yleensä teen koko pussillisen kerralla).
* Paahda uunissa - varmaan 100-150 astetta ja n. 10-15 minuuttia. Sekoita välillä.  Ovat valmiita kun tuoksuvat paahdetuilta ja näyttävät kauniin ruskeilta. 
* Kaada siemenet kulhoon ja kaada päälle soijakastiketta. En osaa sanoa miten paljon, niin että kostuvat kunnolla. (Opit kyllä huomaamaan miten soijaisista=suolaisista pidät.) Parempaa tulee kun käyttää normisuolaista soijakastiketta. Tervellisempää, no tiedät kyllä...
* Kaada takaisin leivinpaperin päälle pellille.  Ja takaisin uuniin. Ja samat 10-15 minuuttia kunnes ovat "kuivahtaneet". Sekoita välillä. Äläkä anna palaa.

Ei sitten muuta kuin kauniiseen kuppiin tai kippoon ja esille useampaan paikkaan. Meillä joutuu laittamaan kuppiin lusikan että teinit saavat kätevämmin lusikoitua suoraan suuhun...

Ja jos laitat esille vaikkapa paahdettuja pistaasipähkinöitä, muista laittaa viereen kuppi kuoria varten. Muuten menee hermot. Kuoria keräillessä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti